Начин на приготвяне
Първо пригответе муса за неустоимата шоколадова торта. За целта разбийте жълтъците и когато се втечнят ги смесете с ваниловата захар и млякото.
Сложете сместа на водна баня (около 90 градуса) и бъркайте в продължение на 5 минути.
Междувременно разтворете желатина в студена вода. След като жълтъците се сгъстят леко, добавете отцедения набъбнал желатин и разбъркайте внимателно.
Прибавете настъргания черен шоколад и бъркайте до неговото разтопяване. Сипете в купа шоколадовия крем и оставете да се охлади за 10-тина минути.
Следва приготвянето на блата за тортата. Натрошете бисквитите и ги смесете с малиновия ликьор, маслото и кокосовите стърготини. Накрая бисквитените трохички трябва да са добре навлажнени, но в никакъв случай прекалено мокри.
Сипете бисквитената смес във форма за торта, която е с диаметър 22 см. Притиснете добре с помощта на лъжица, използвайки обратната ѝ страна. Приберете тавата с блата в хладилник, за да стегне добре.
Когато шоколадовия крем се охлади, може да разбиете сметаната с пудрата захар. Добавете на части към крема, като бъркате с внимателни плавни движения. Сипете шоколадовия мус върху бисквитения блат и подравнете добре.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа. Украсете с пресни малини и свежи стръкчета мента.
Шоколадовата мус торта с бисквити и малини е невероятна, опитайте.