Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пъдпъдъчи яйца по панагюрски

Пъдпъдъчи яйца по панагюрски

Пъдпъдъчи яйца по панагюрски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Понякога простичките ястия са най-вкусни - точно като тези пъдпъдъчи яйца по панагюрски"

Необходими продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 4 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 600 мл
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера се загрява водата, солта и оцета докато, заври.

Внимателно се чукват пъдпъдъчите яйца във врящата вода, внимавайте да не се изгорите. Оставете за минута и яйцата са готови.

В дълбока чиния натрошете сиренето, в киселото мляко добавете пресована скилидка чесън и малко сол. Разбъркайте и сипете върху сиренето.

С решетъчна лъжица извадете яйцата и поставете върху киселото мляко.

В малко тиганче се загрява олио, запържва се червен пипер и яйцата по панагюрски се заливат отгоре със запръжката.

Сервираме пъдпъдъчите яйца по панагюрски с нарязан магданоз. Бързо, вкусно и здравословно!

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: