Турски млечен сос

Ани Василева
Ани Василева
Новак
07/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 326
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме ореховите ядки на сух тиган, след което ги смиламе. Добавяме пресован чесън и натрошената филийка хляб.

Бъркаме енергично сместа, като от време на време вливаме по малко зехтин. Овкусяваме със сол и бял пипер.

Получената гъста паста се смесва с киселото мляко, оцет и зехтин и се разбърква добре.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар