Турски млечен сос

IlariaIlaria
Новак
578
269
33
771
07/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 742
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сос за Месо

Начин на приготвяне

Запичаме ореховите ядки на сух тиган, след което ги смиламе. Добавяме пресован чесън и натрошената филийка хляб.

Бъркаме енергично сместа, като от време на време вливаме по малко зехтин. Овкусяваме със сол и бял пипер.

Получената гъста паста се смесва с киселото мляко, оцет и зехтин и се разбърква добре белия сос по класическа турска рецепта.

Това е много вкусен сос за месо и зеленчуци.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар