Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Турски млечен сос

Турски млечен сос

IlariaIlaria
Новак
59762531
Турски млечен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • орехи - 50 - 60 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • хляб - 1 филия
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме ореховите ядки на сух тиган, след което ги смиламе. Добавяме пресован чесън и натрошената филийка хляб.

Бъркаме енергично сместа, като от време на време вливаме по малко зехтин. Овкусяваме със сол и бял пипер.

Получената гъста паста се смесва с киселото мляко, оцет и зехтин и се разбърква добре белия сос по класическа турска рецепта.

Това е много вкусен сос за месо и зеленчуци.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: