Агнешко с булгур

ИларияИлария
Новак
578
178
33
719
07/11/2013
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 125
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребно. Плешката се нарязва на порции, залива се с гореща вода и се вари до готовност, като бульонът периодично се отпенва.

Свареното месо се изважда, а бульонът се прецежда. Загряваме олиото и го запържваме ситно нарязания лук и чушка. Когато омекнат, добавяме ориза и булгура и запържваме за 2-3 минути.

Прехвърляме продуктите в дълбока тава за печене. Добавяме агнешките дреболии и свареното месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Поръсваме със ситно нарязаните девисил и джоджен, заливаме с 1.5 л агнешки бульон и печем около 80 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар