Начин на приготвяне
В купа сипете каймата и я смесете с настъргания лук, яйцето и филийката хляб, която сте напоили във вода и сте отцедили добре. Овкусете каймата със сол и подправките, разбъркайте много добре.
От сместа оформете средни по размер кюфтенца.
Загрейте олкото в тенджера и задушете настърганите моркови и наситнения лук. Добавете червения пипер и брашно, а след още 2 минути готвене прибавете настъргания домат.
Разбъркайте и налейте червеното вино, добавете черен пипер, бульона и дафиновите листа.
Налейте топла вода, овкусете със сол и пуснете вътре кюфтета.
Сложете капака на тенджерата и задушавайте вкусната яхния на умерен котлон. След 30-тина минути е готова.
Кюфтетата яхния с лук и моркови е готова.