Бавно печено агнешко бутче с масло

07/04/2021
"Времето няма значение за приготвянето на агнешкото месо, защото крайният резултат наистина си заслужава"
Приготвяне6 мин.
Готвене180 мин.
Общо186 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с подготовката на агнешкото бутче.

Сложете го в достатъчно голяма тава и го натрийте със сол.

Разтопете маслото. Добавете към него червения пипер и другите подправки, разбъркайте добре.

Набодете бутчето на няколко места с помощта на остър нож.

Почистете главата чесън, без да белите докрай скилидките.

Във всеки прорез на бутчето сложете по една скилидка, като предварително леко я смачквате, за да си пусне по-добре аромата.

Намажете бутчето с ароматното масло. Сипете 2-3 чаша топла вода в тавата и покрийте старателно с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в умерено загрята фурна за 3-4 часа.

В края на печенето махнете фолиото, за да се получи апетитен загар.

Бавно печеното агнешко бутче с масло е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар