Традиционен пържен агнешки дроб по турски

ЗорицаЗорица
Новак
41
120
4k
6
07/04/2021
"Пърженият агнешки дроб е страхотна идея за мезенце за любимата алкохолна напитка"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата166
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)
  • олио - за пържене
  • брашно - смес (300 г пшенично и 150 г царевично за овалване)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете черния дроб от всякакви ципи и жилки. Нарежете го на много тънки ивици по дължина.

В дълбока купа смесете двата вида брашно, добавете към тях сол и пипер на вкус.

Отцедете добре дроба, подсушете го и ги оваляйте хубаво в брашното. След това слагайте парчетата в гевгир и внимателно ги изтупвайте от излишното брашно.

Загрейте по-голямо количество олио в дълбок тиган и изпържете дроба до готовност.

Отцедете готовия пържен дроб върху кухненска хартия. Сервирайте като мезе или с гарнитура по ваш избор.

Традиционният пържен агнешки дроб по турски е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар