Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко печено с хрупкава кожичка

Агнешко печено с хрупкава кожичка

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Агнешко печено с хрупкава кожичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8
"Внимателно следвайте всяка стъпка от рецептата за печено агнешко, за да може и вие да се радвате след това на хрупкава кожичка"

Необходими продукти

  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • агне - около 6 килограма /1/2 агне/
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • За гарнитура
  • картофи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете зехтина със солта, добавете черния и червения пипер.

Сложете агнешкото в достатъчно голяма тава и втрийте хубаво ароматната смес в него. Налейте бульона и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Поставете в добре загрята на 200 градуса фурна и печете 20 минути. След това намалете фурната на 160 градуса и продължете печенето още около 2.5 часа или до пълна готовност.

Хубаво е от време на време да обливате месото с течностите от тавата, за да не стане сухо.

Махнете фолиото накрая и проверете с вилица дали месото е готово - то трябва е толкова крехко, че да се отделя от костта.

За да получи печеното агнешко перфектен загар, печете го без фолио за още 30 минути, като увеличите градусите.

Около 40 минути преди да извадите месото, може да добавите към него половин килограм картофи, обелените и нарязани на едро картофи.

Агнешкото печено с хрупкава кожичка е чудно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: