Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Сложете я в купа, добавете сол и разбъркайте. Оставете за половин час.
В купа сложете жълтъка, брашното, бирата и олиото. Разбъркайте до еднородна смес.
Белтъка разбийте с миксер до меки връхчета. Сложете в купата с брашното. Разбъркайте със силиконова шпатула внимателно. Оставете сместа за половин час.
Натрошете корнфлейкса в чиния.
Загрейте тиган с олио. Потопете тиквичките първо в сместа от купата, оваляйте в корнфлейкса и изпържете от двете страни до готовност.
Извадете върху кухненска хартия и оставете пържените тиквички леко да се охладят.
Сервирайте с чеснов сос, доматен сос...
Пържените тиквички с хрупкава панировка са готови.