Начин на приготвяне
В купа сипете зехтина със солта, добавете черния и червения пипер.
Сложете агнешкото в достатъчно голяма тава и втрийте хубаво ароматната смес в него. Налейте бульона и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Поставете в добре загрята на 200 градуса фурна и печете 20 минути. След това намалете фурната на 160 градуса и продължете печенето още около 2.5 часа или до пълна готовност.
Хубаво е от време на време да обливате месото с течностите от тавата, за да не стане сухо.
Махнете фолиото накрая и проверете с вилица дали месото е готово - то трябва е толкова крехко, че да се отделя от костта.
За да получи печеното агнешко перфектен загар, печете го без фолио за още 30 минути, като увеличите градусите.
Около 40 минути преди да извадите месото, може да добавите към него половин килограм картофи, обелените и нарязани на едро картофи.
Агнешкото печено с хрупкава кожичка е чудно.