Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Дробчета с лук и моркови за мераклии

Дробчета с лук и моркови за мераклии

VeliVeli
Новак
123
Дробчета с лук и моркови за мераклии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Който обича дробчета, задължително трябва да изпробва тази рецепта - ще останете повече от доволни"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 600 грама
  • моркови - 2 броя
  • люти чушки - по желание
  • чесново олио - 8 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в гевгир дробчетата и ги измийте старателно под течаща студена вода.

Ако използвате замразени дробчета, първо ги оставете да се размразят на стайна температура.

Почистете дробчетата от различни ципички. Отново ги изплакнете и ги накиснете в подсолена вода за 30-тина минути. Пак ги изцедете в гевгир.

Сипете чесновото олио в тиган и го загрейте. Запържете нарязания лук за около 5 минути, извадете го и след това запържете морковите (нарязани на кръгчета). Накрая, в същата мазнина, запържете дробчетата.

Извадете и ги отцедете върху кухненска хартия. Смесете ги заедно с пържения лук и моркови, овкусете със сол и пипер.

Сервирайте биреното мезе топло.

Забележка: Ако нямате чесново олио, може да си направите и сами. Счукайте на едро няколко скилидки чесън и ги смесете с олио в малко бурканче.

Оставете да престоят така 3 дни, прецедете олиото и използвайте за кулинарни цели.

Дробчетата с лук и моркови за мераклии са много вкусни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: