Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супа с лапад, ориз и моркови

Пролетна супа с лапад, ориз и моркови

ГерганаГергана
Новак
1322
Пролетна супа с лапад, ориз и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Започнете пролетния сезон с една лека зеленчукова супичка"

Необходими продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • лапад - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • за застройката
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и моркова, прехвърлете ги в тенджера с малко вода и сложете на котлона да се задушават.

След като поомекнат, добавете лапада, който предварително сте задушили и нарязали на ситно. Залейте сместа с вода, сипете измития ориз и оставете супата да ври 20-тина минути.

Застройте зеленчуковата супа, като разбиете едно яйце с 3-4 лъжици мляко. Добавете застройката, като темперирате внимателно.

Поръсете готовата супа с пресен магданоз.

Пролетната супа с лапад, ориз и моркови е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: