Руладини по немски

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Руладини по немски
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Многото компоненти и различните аромати на тези руладини водят до крайната най-желана цел от нас - невероятен наситен вкус"

Необходими продукти

  • телешки руладини - 6 филийки от телешко (1 кг)
  • горчица - 6 ч.л. сладка
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 6 бр. (корнишони)
  • лук - 1 глава
  • пшенично брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл сухо приблизително
  • доматено пюре - 1 препълнена ч.л.
  • дафинови листа - 3 бр.
  • карамфил - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - за овкусяване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставиците се отцеждат и се нарязват на половина или на четвърт (за по-големи краставици) или на малки ивици, както ви харесва. Обелете морковите и нарежете по дължина на четвъртинки с дължина около 8 см. Обелете лука и нарежете на тънки луни.

Разстелете добре филийките телешко, притиснете ги с ръце и ги избутайте наляво и надясно. Така получаваме широки и плосъки телешки шницели (измиването е всъщност ненужно с прясно говеждо месо с добро качество). Намажете горната част на всяка лента месо със сладка горчица и подправете със сол и черен пипер.

Поставете по 2 филийки бекон върху всяка.

Поставете парчета краставица и една резенчета моркови в единия край на филийките от телешко. Разстелете нарязаният на полумесеци лук. Навийте плътно телешките рула (ако е необходимо, сгънете предварително изпъкналото навътре месо) и го закрепете с клечки за зъби или игли за рула. Нарежете остатъците от краставицата и морковите на малки парченца.

Загрейте растително масло в тиган за печене и запържете руладите, като ги обръщате. Добавете моркови, едро нарязан лук, нарязана на кубчета целина и нарязан праз в мазнината и сотирайте. Добавете доматено пюре и запържете за кратко, след това поръсете брашното, разбъркайте горещата мазнина за пържене и разредете с червеното вино. Изчакайте, докато алкохолът във виното се изпари, след това долейте вода, докато телешките руладини са около 3/4 от покрити.

Добавете карамфила и дафиновите листа. Покрийте с капак и оставете да къкри около 1.5 часа. Между тях, ако е необходимо, отново налейте малко вода и подправете на вкус със сол, черен пипер и захар. Оставете да къкри за около 40 минути. Обърнете руладите и оставете да къкри още 40 минути. Можете да проверите готовноста на руладините с метално шишче за рула или вилица.

Ако шишчето леко се влезе през руладата, тогава тя е перфектно сготвена. Това ястие се съчетава добре с картофено пюре, варени картофи, кнедли или пюре от целина. Като зеленчук много добре се комбинира с червено зеле или карфиол. Добър апетит!

Съвети:

Можете също така да поставите други пълнежи освен класическите краставици и бекон в говеждите рулади, като гъби (гъби и манатарки) и става италиански, със свинско месо - по-северногермански. Човек би намерил сирене в швейцарския вариант. Някои дори слагат смокини и орехи в нея, или дори напълно различни зеленчуци като боб или билки. Сигурена съм, че всичко се получава вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: