Начин на приготвяне
Рибата се почиства от кожата и костите, измива се и се нарязва на парчета с правоъгълна форма. Всяка порция се начуква леко с дървено чукче или сатър, поръсва се със сол и черен пипер и се напръсква с част от виното.
Така приготвената риба престоява около 1 час и след това руладините се завиват, като в тях се слага плънка от обелени скилидки чесън, парче леко сварен морков, парче домат и част от ситно нарязания магданоз.
Сланината се нарязва на тънки правоъгълни парчета и леко се начуква, след което с парченца сланина се завиват руладините, завързват се с конец или се забождат с клечка за зъби.
Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещото олио. В същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, морковите, целината и останалото брашно. Разрежда се с топла вода и останалото вино.
Задушава се на тих огън до омекване на зеленчуците. Пасира се и със сместа се заливат руладините, които се оставят да врат в умерена фурна около 15 минути.
Изваждат се, отстранява се конецът или клечките и се сервират поръсени с магданоз, заляти със сгорещено масло и украсени с парче лимон.