Крем супа по немски

Крем супа по немски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 600 г
  • целина - 50 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • телешки бульон - 1 л
  • копър - 1 връзка
  • хляб - 6 филии
  • сол
  • индийско орехче
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящия бульон се сипват обелените и нарязани на малки кубчета картофи, варят се до омекване и се пюрират заедно с бульона.

Ситно нарязаният лук и настърганата целина се запържват в олиото, прибавят се към пюрираните картофи, подправя се със сол и индийско орехче и всичко се вари 4 – 5 минути.

Жълтъкът се разбива с прясно мляко, прибавя се към супата и се затопля, без да се вари.

Супата се поръсва със ситно нарязания копър и се поднася с изпържените в малко олио крутони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: