Цяло парче свинско печено с батати и арпаджик

ЗорицаЗорица
Новак
58
171
4k
7
Цяло парче свинско печено с батати и арпаджик
Снимка: Зорица
1 / 2
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2.5 кг (предна четвърт от малко прасенце)
  • чесън - 3 скилидки
  • батати - 1.2 кг /сладки картофи/
  • арпаджик - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - няколко клончета градинска
  • олио - 100 мл
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското и го сложете в тава. Овкусете хубаво с черен и червен пипер, кимион, сол, после полейте със зехтин.

Под месото поставете чубрицата и чесъна на скилидки. Оставете свинското да се маринова в хладилник за няколко часа.

През това време почистете арпаджика от люспите, но без да разчупвате главите. Бататите обелете и нарежете на ленти.

Сложете ги задно с лука при свинското, сипете 200 мл студена вода. Завийте с алуминиево фолио и печете свинското с картофи за 120 мин. на 200 градуса.

След това махнете фолиото от крехкото печено свинско, и върнете във фурната до златисто. Щом е готово, разпределете в чинии, гарнирайте с батати и арпаджик и сервирайте.

Да ви е сладко с това цяло парче свинско печено с батати и арпаджик!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: