Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Цяло парче свинско печено с картофи

Цяло парче свинско печено с картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Цяло парче свинско печено с картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
58 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 броя
  • свинско бонфиле - 1 бр. (около 600 грама)
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • За марината
  • печурки - 4 броя
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското контрафиле от ципите. Гъбите смелете.

Натъркайте месото с всички посочени продукти за маринатата, които предварително сте смесили (както и гъбите). Покрийте с фолио съда и приберете в хладилник, за да се маринова за 8 часа.

Извадете и оставете да се отпусне на стайна температура за половин час.

Нарежете картофите и ги сложете в тава, която сте покрили с хартия за печене. Овкусете ги със зехтин, сол и червен пипер.

В средата на тавата оставете празно място - тук сложете месото.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете месото около половин час и увеличете градусите на 200. Печете до апетитен загар.

Извадете от фурната и покрийте тава с фолио - така продуктите ще се задушат и печеното свинско ще стане още по-вкусно.

Цялото парче свинско печено с картофи е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: