Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Свински сач със зеленчуци и плодове

Свински сач със зеленчуци и плодове

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Свински сач със зеленчуци и плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да, точно така - този свински сач има и зеленчуци, и плодове, а вкусът му е просто неповторим"

Необходими продукти

  • свинско месо - 6 бр. вратни пържоли
  • лук - 2 бр.
  • печурки - 3 бр. /едри/
  • сливи - 10 бр. жълти /дребни/
  • круши - 2 бр. твърди /зелени и малки/
  • чушки - 2 бр. /червена и зелена/
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр. /дребни/
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • чубрица - 3 стръка прясна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските вратни пържоли на по-дребни късчета и овкусете със соев сос и олио. Оставете да се маринова за час.

Сложете 4-5 с.л. олио на сача и го оставете да загрява. Запържете месото и гответе около 20 мин. Отделете пърженото свинско в тава.

Нарежете по ленти тиквичките и морковите. Пригответе и тях след месото. Пържете зеленчуците както следва - моркови, тиквички, чушки. Сложете ги при месото, не ги гответе повече от 5 мин.

Следва лукът, нарязан на филийки, после скилидки чесън. След като ги извадите, сложете нарязаните гъби.

Овкусете зеленчуците с черен пипре и сол. Нарежете крушите на филийки и минете и тях през сача. После за малко оставете и сливите. Плодовете стоят на отделно място от зеленчуците.

Запържете последни доматите от двете страни. Поръсете с чубрица и сол, извадете и тях.

Разбъркайте месото с морковите, гъбите, лука, чушките и тиквичките. Половината от количеството върнете в съда, добавете малко плодове към свинския сач, както и домати. След това сипете и другата част.

Свинският сач със зеленчуци и плодове е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: