Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Разкошен Секуловски Кебап

Разкошен Секуловски Кебап

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Разкошен Секуловски Кебап
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ароматно ястие със свинско, което със сигурност ще се хареса на всички вкъщи"

Необходими продукти

  • свинско врат - 1 кг без кост
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. едри, сушени, червени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • праз - 2 едри стръка
  • чесън - 2 едри скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се реже на дребно и се слага в намазнена плитка тенджера.

Когато сокът от свинското изври, месото се бърка и се оставя за половин час. Вади се и се слага в подходящ съд.

В същото олио добавяме праза, предварително наситнен, както и скилидките чесън. Пържим 5 мин и разбъркваме. Месото за кебапа се връща обратно.

Наситнете чушките. Сипете доматеното пюре при виново и залейте чушките. Добавете в тенджерата.

Овкусете свинския кебап с подправките и гответе още 10-15 мин. или до оставане на мазнина.

Получава се Разкошен Секуловски Кебап, който може да сервирате с различна гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: