Свинско месо със сос от хрян и горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
05/11/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 882
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - от корема 600 гр.
  • хрян - корени 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • оцет
  • захар
  • горчица - 20 гр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се нарязва на парченца, посолява се леко и се оставя 5-6 минути, след което се задушава 6 минути, залива се постепенно с гореща вода и се вари на тих огън до омекване.

Към соса от варенето на месото се прибавят хрянът и ябълките, настъргани на ренде, горчицата и подправките.

Посолява се на вкус и се вари още 3-4 минути.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар