Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от хрян за печено месо и риба

Сос от хрян за печено месо и риба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Сос от хрян за печено месо и риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.

Необходими продукти

  • хрян - 4 - 5 ч.л. настърган
  • майонеза - ½ ч.ч.
  • пюре - ½ ч.ч. от варени ябълки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре настъргания хрян, майонезата и пюрето от ябълки.

Прибавяме черния пипер, лимоновия сок и солта.

Разбъркваме и слагаме в хладилника да се охлади. Преди сервиране разбиваме още веднъж.

Подходящ е към студено печено месо, към варена или пържена риба.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: