Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Провански сос с горчица и каперси

Провански сос с горчица и каперси

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Провански сос с горчица и каперси1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Каквато и риба да приготвите, ние ще я направим съвършена с този уникален сос"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, разрязват се и жълтъците се претриват през сито. Белтъците се нарязват на ситно.

Претритите жълтъци се смесват с горчицата, захарта и солта, като постепенно се добавя олиото.

Разбърква се добре и се добавя оцетът. В готовия сос се добавят каперсите и ситно нарязаните белтъци.

Всичко се разбърква добре и сосът се добавя към сварена и консервирана риба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: