Телешки руладини

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешки руладини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 750 г
  • сланина - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 80 мл
  • лук - 2 - 3 глави
  • магданоз - 2 бр. корени
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от жилки и ципи и го нарежете на тънки филийки. Начукайте филиите и ги овкусете със сол, червен и черен пипер.

Върху всяка филийка телешко поставете по едно резенче сланина, завийте ги на руло и ги забодете с клечка за зъби. Оваляйте руладините в брашно и ги изпържете в силно загрято олио до готовност.

Изпържените руладини се нареждат на дъното на дълбока тенджера. Отгоре се поръсват със зеленчуците, които сте нарязали на ситно и задушили в малко мазнина. Ястието се полива с малко топла вода и се вари на тих огън до омекване.

Поднесете руладините заедно със соса от варенето и гарнитура на вкус.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: