Телешки гулаш по унгарски

23/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете тенджерата под налягане на котлона и добавете 2 с.л олио.

Запържете месото, докато промени цвета си. Налейте вода колкото да го покрие и сварете за половин час. Извадете и заделете.

Измийте тенджерата и с малко мазнина запържете всички зеленчуци, нарязани предварително на дребно (без доматите). Изчакайте леко да омекнат.

Нарежете доматите на малки парчета. Сложете ги в тенджерата заедно с червения пипер.

След няколко минути добавете виното и изчакайте да се изпари алкохолът. Добавете месото с бульона.

Сложете подправките и затворете капака. Варете за половин час. Изпуснете парата, отворете капака и сервирайте веднага.

Ако сте налели повече бульон, може да сгъстите гулаша с 1 с.л брашно.

Телешкият гулаш по унгарски е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар