Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш по унгарски

Телешки гулаш по унгарски

Телешки гулаш по унгарски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пожелаваме приятен апетит с телешкия гулаш по унгарски - хапнете си добре"

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • домати - 3 бр. пресни
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • зелен боб - 100 г
  • чушки - 1.5 бр. червена
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджерата под налягане на котлона и добавете 2 с.л олио.

Запържете месото, докато промени цвета си. Налейте вода колкото да го покрие и сварете за половин час. Извадете и заделете.

Измийте тенджерата и с малко мазнина запържете всички зеленчуци, нарязани предварително на дребно (без доматите). Изчакайте леко да омекнат.

Нарежете доматите на малки парчета. Сложете ги в тенджерата заедно с червения пипер.

След няколко минути добавете виното и изчакайте да се изпари алкохолът. Добавете месото с бульона.

Сложете подправките и затворете капака. Варете за половин час. Изпуснете парата, отворете капака и сервирайте веднага.

Ако сте налели повече бульон, може да сгъстите гулаша с 1 с.л брашно.

Телешкият гулаш по унгарски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: