Начин на приготвяне
Сложете тенджерата под налягане на котлона и добавете 2 с.л олио.
Запържете месото, докато промени цвета си. Налейте вода колкото да го покрие и сварете за половин час. Извадете и заделете.
Измийте тенджерата и с малко мазнина запържете всички зеленчуци, нарязани предварително на дребно (без доматите). Изчакайте леко да омекнат.
Нарежете доматите на малки парчета. Сложете ги в тенджерата заедно с червения пипер.
След няколко минути добавете виното и изчакайте да се изпари алкохолът. Добавете месото с бульона.
Сложете подправките и затворете капака. Варете за половин час. Изпуснете парата, отворете капака и сервирайте веднага.
Ако сте налели повече бульон, може да сгъстите гулаша с 1 с.л брашно.
Телешкият гулаш по унгарски е готов.