Начин на приготвяне
1. Почистете си всички зеленчуци за бульона и ги разполовете или нарежете на много едри парчета. Сложете при тях пилешкия гръбнак, бутче или с каквото разполагате.
Залейте с обилно количество вода, прибавете зехтина и солта и варете под капак 30-35 минути.
2. Малко преди да е готов ароматният бульон, пригответе 4 дълбоки чинии за супа (по- добре да не са купички, а по-широки чинийки, за да влиза цяла или половин филийка хляб).
3. Разтопете маслото в широк тиган с пуснати в него обелени, но цели скилидки чесън, и сложете филийките пълнозърнест хляб да се запекат или по-скоро запържат в маслото. Мазнинката да е повече, за да се поеме от хляба, а температурата не трябва да е много висока, за да не загарят маслото и чесънът.
Когато обърнете филийките ги поръсете с настърган кашкавал и захлупете с капак за минута, за да се разтопи.
4. Във всяка чиния за супа чукнете по едно голямо яйце, сложете му щипка сол и разбийте с вилица до втечняване.
Върху разбитото яйце положете напоени с масло филийки хляб - цели или разполовени. Веднага залейте с много горещ, врял бульон. От него яйцето ще се сготви и няма да е сурово.
5. Поднесете супата топла, поръсена със малко черен пипер и ситно накълцан пресен чесън.
Лесна, бърза и много вкусна и различна супичка за сгряване на душата и тялото.
Добър апетит!
Хлебната супа с масло и чесън е готова.