Начин на приготвяне
За приготвянето на този немски сладкиш, ще ви трябва форма за кекс с дупка, както и качествено масло.
Най-напред пригответе първото и основно кексово тесто от посочените съставки. Оставете го да втаса за около 20 мин.
Сипете ликьора в купа и накиснете в него стафидите.
За другото тесто е добре да ползвате миксер с приставки и купа за тесто, защото на ръка ще ви е по-трудно. За да го приготвите, пресейте брашното.
Добавете топлото мляко, захарта, солта и яйцата. Месете тестото на бързи обороти около шест минути като през това време добавяте и маслото на парченца. Когато сте готови, покрийте със стреч фолио и оставете за час да втаса и бухне.
Намазнете кексова форма, в която ще печете страхотния кекс. На дъното посипете бадемите, сипете сместа в нея и пак оставете за час. Печете за 40 мин. на 180 градуса.
Готовият традиционен немски кекс Кугелхопф трябва да почине пет минути във формата и после може да го обърнете върху решетка да изстива.
Щом е охладен, поръсете с пудра захар.