Начин на приготвяне
Нарежете свинския дроб на по-едри парчета.
Поръсете със содата и разбъркайте. Оставете да престои половин час. След това измийте добре и отцедете.
Смесете брашното с по 1 кафена лъжичка къри и черен пипер. Разбъркайте добре.
Оваляйте всяко парче дроб в брашното.
На дъното на йенски съд с капак сложете част от олиото.
Наредете дроба, полейте с останалото олио и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути под капак.
През това време пригответе карамелизирания лук, който предварително сте нарязали на полумесеци.
Загрейте олиото и маслото и запържете лука до омекване, като бъркате периодично.
Щом лукът омекне, прибавете подправките, както и сол на вкус.
Накрая добавете захарта и бъркайте, докато лукът се карамелизира.
Прибавете го към запечения дроб и върнете във фурната за още 10 минути.
След изпичане, ако е необходимо, посолете с малко сол.
Поднесете свинския дроб на фурна с карамелизиран лук топъл със свежа салата по избор.
Добър апетит!
Коментари