Начин на приготвяне
Сварете спагетите в подсолена вода, според упътването на опаковката им. Добре е във водата да добавите и няколко капки олио. Сварените спагети се изплакват със студена вода.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне добавете захарта и пържете на тих огън до пълното ѝ разтапяне.
Сипете доматения сок и оставете соса да къкри около 10 минути на тих огън, след което добавете натрошеното олио и пържете още 5-6 минути. Овкусете със сол, черен и червен пипер.
Изсипете соса за паста в тенджерата със спагетите, отгоре чукнете яйцата и варете на тих огън до готовност на яйцата, като от време на време разбърквате. Отгоре поръсете със ситно настърган кашкавал, поръсете с пресен босилек и чубрица и поднесете топли спагетите с яйца.
Спагети с карамелизиран лук - удоволствие за всеки гладник!