Начин на приготвяне
Загрейте фурната на ниска температура. Загрейте мазнината в голям огнеупорен съд и запържете агнешкото равномерно то всички страни. Добавете захарта, виното, бульона и чесъна и изчакайте да кипне. Прехвърлете съда във фурната, като покриете с фолио.
Печете 4 часа, като обърнете джоланите 2 пъти по време на печенето. Извадете готовото месо от тавата и го увийте с фолио, за да си поеме соковете. Дръжте го на топло, а сосът от тавата запазете.
Сложете на котлона тенджерка с маслото, добавете скълцания лук и целина и разбърквайте, докато целината омекне. При непрекъснато разбъркване добавете брашното и бъркайте 2 минути. Долейте запазените сокове от печенето, доматеното пюре и стръкчетата розмарин (без стеблото).
След като сместа кипне и се сгъсти, снемете от котлона. Поднесете агнешките джолани заляти със соса и декорирайте с карамелизирания червен лук.
За карамелизирания лук
В неголяма тенджерка на котлона разтопете маслото, добавете нарязания лук и го разбърквайте в продължение на 15 минути или докато придобие кафяв загар. Добавете захарта и оцета и бъркайте регулярно за още 15 минути - докато лукът се карамелизира.
Коментари