Начин на приготвяне
Първо, загрявате зехтина в голям тиган и запържвате агнешкото, докато стане леко кафяво. След това го изваждате и в същия тиган приготвяте лука и чесъна, докато омекнат.
Добавете бульона, водата, доматите, розмарина и филетата аншоа. Оставете ястието да заври, след което върнете обратно агнешкото, намалете огъня, покрийте съда и оставете да ври, без да покривате, за около час. Разбърквайте от време на време, след това открийте и оставете да къкри още 45 минути, докато агнешкото стане крехко.
През това време нарежете чушките на четвъртинки, отстранете семките и изпечете на грил или в много гореща фурна, докато станат черни и на мехурчета. След това ги покрийте за около 5 минути, обелете ги и ги нарежете на ивици.
Накрая, прибавете чушките към агнешкото, без да покривате. След 5 минути може да махнете ястието от огъня и да го подправите.