Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Запържени агнешки джолани

Запържени агнешки джолани

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Запържени агнешки джолани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • агнешки джолан - 8 бр.
  • лук - 1 бр. червен
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 250 мл пилешки
  • вода - 500 мл
  • домати - 400 г от консерва
  • розмарин - 1 с.л.пресен
  • аншоа - 4 бр. филета
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган и запържвате агнешкото, докато стане леко кафяво. След това го изваждате и в същия тиган приготвяте лука и чесъна, докато омекнат.

Добавете бульона, водата, доматите, розмарина и филетата аншоа. Оставете ястието да заври, след което върнете обратно агнешкото, намалете огъня, покрийте съда и оставете да ври, без да покривате, за около час. Разбърквайте от време на време, след това открийте и оставете да къкри още 45 минути, докато агнешкото стане крехко.

През това време нарежете чушките на четвъртинки, отстранете семките и изпечете на грил или в много гореща фурна, докато станат черни и на мехурчета. След това ги покрийте за около 5 минути, обелете ги и ги нарежете на ивици.

Накрая, прибавете чушките към агнешкото, без да покривате. След 5 минути може да махнете ястието от огъня и да го подправите.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: