Начин на приготвяне
Измива се свински дроб и в купа се залива с прясното мляко. Оставя се за 30 минути, изважда се и добре се измива на течаща вода. Подсушава се и нарязваме на парчета.
В загрято олио се запържват двата вида нарязан лук, добавя се дробът и пържим, докато смени цвета си. Оризът, също измит и отцеден, се сипва да се запържи и наливаме гореща вода в съотношение 1 към 3 в ползва на водата.
Овкусява се с подправки, добавят се замразените зеленчуци и когато заври, се изключва. Прехвърля се в тавичка, отгоре разпределяме маслини и печем за 30 минути под фолио, сваля се фолиото, опитва се оризът и се запича за 5 минути.
Да не стане сух, ако има нужда, се долива още малко подсолена леко вода.Така сготвен, свинският дроб е много вкусен!