Начин на приготвяне
Затоплете млякото и добавете към него 3-4 лъжици захар, маята и 3-4 лъжици брашно. Оставете сместа да шупне за 10-тина минуит.
След това добавете брашното, олиото, ванилията, 3-4 лъжици захар и яйцата (без 1 жълтък). Замесете постепенно меко тесто и го оставете на топло да втаса за 30-35 минути. След като втаса го премесете отново и го разделете на 4 топки.
Намажете плота с малко олио и оставете топките да се поотпуснат леко.
Разточете всяка една топка на кръгове и нарежете на триъгълници с дебелина около 1 см. Добавете мармалад в крайчетата и навийте.
Намажете кифличките с отделения жълтък, разбит с малко олио. Поръсете със захар и оставете за малко, за да се надигнат.
Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Пухкавите кифлички с мармалад са много вкусни.