Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Пухкави кифлички с мармалад

Пухкави кифлички с мармалад

keti965keti965
Новак
152
Пухкави кифлички с мармалад
Снимка: keti965
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Добрите стари кифлички с мармалад са по-пухкави от всякога, приготвени по тази рецепта"

Необходими продукти

  • брашно - 1 килограм
  • яйца - 5
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 бр./1 пакетче
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и добавете към него 3-4 лъжици захар, маята и 3-4 лъжици брашно. Оставете сместа да шупне за 10-тина минуит.

След това добавете брашното, олиото, ванилията, 3-4 лъжици захар и яйцата (без 1 жълтък). Замесете постепенно меко тесто и го оставете на топло да втаса за 30-35 минути. След като втаса го премесете отново и го разделете на 4 топки.

Намажете плота с малко олио и оставете топките да се поотпуснат леко.

Разточете всяка една топка на кръгове и нарежете на триъгълници с дебелина около 1 см. Добавете мармалад в крайчетата и навийте.

Намажете кифличките с отделения жълтък, разбит с малко олио. Поръсете със захар и оставете за малко, за да се надигнат.

Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Пухкавите кифлички с мармалад са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: