ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб с хрупкава коричка, печен в плик

Хляб с хрупкава коричка, печен в плик

Хляб с хрупкава коричка, печен в плик
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
09/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Въздействието на плика при печенето на хляба е невероятен - получава се с хрупкава коричка и мека душичка"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 грама
  • вода - 250 мл
  • мая - 7 грама суха
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода заедно с лъжица захар. Щом шупне, добавете към нея пресятото брашно със солта.

Налейте оцета и постепенно замесете меко тесто. Накрая го премесете добре с олиото.

Оставете тестото да втаса. След като удвои обема си го премесете още веднъж и му придайте форма на хляб. Нека втаса втори път.

Направете прорези по хляба и внимателно го поставете в плик за печене на пиле. Не е необходимо да добавяте мазнина или брашно, тестото няма да залепне. Внимателно завържете плика и го прехвърлете в тава.

Сложете в студена фурна, включете на 180 градуса и печете 45 минути. Извадете готовия хляб веднага от плика.

Ще се учудите от пухкавостта на хляба и хрупкавата коричка.

Хлябът с хрупкава коричка, печен в плик е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: