Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода заедно с лъжица захар. Щом шупне, добавете към нея пресятото брашно със солта.
Налейте оцета и постепенно замесете меко тесто. Накрая го премесете добре с олиото.
Оставете тестото да втаса. След като удвои обема си го премесете още веднъж и му придайте форма на хляб. Нека втаса втори път.
Направете прорези по хляба и внимателно го поставете в плик за печене на пиле. Не е необходимо да добавяте мазнина или брашно, тестото няма да залепне. Внимателно завържете плика и го прехвърлете в тава.
Сложете в студена фурна, включете на 180 градуса и печете 45 минути. Извадете готовия хляб веднага от плика.
Ще се учудите от пухкавостта на хляба и хрупкавата коричка.
Хлябът с хрупкава коричка, печен в плик е готов.