Соленки с царевично брашно и извара

03/02/2021
Приготвяне18 мин.
Готвене18 мин.
Общо36 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тези вкусни соленки си смилам на брашно киноата с овесените ядки. Вие можете направо да си използвате готови брашна.

След това смесете брашната с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Отделно разбийте леко белтъците и ги смесете с маргарина и изварата. Аз лично използвам домашна кашкавалена извара, защото придава разкошен вкус на гризините.

Смесете всички съставки и замесете тесто. То е много ронливо поради липсата на глутен, така че намазнете ръцете си, за да ви е по-лесно.

Откъсвайте малки топчета и ги сплескайте между дланите си. Оформете на правоъгълничета и наредете в тава с хартия за печене.

Намажете соленките с малко разбит белтък. Една част от соленките поръсете с риган, другата със зърна кимион.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 18-20 минути.

Соленките с царевично брашно и извара са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар