Начин на приготвяне
За приготвянето на тези вкусни соленки си смилам на брашно киноата с овесените ядки. Вие можете направо да си използвате готови брашна.
След това смесете брашната с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Отделно разбийте леко белтъците и ги смесете с маргарина и изварата. Аз лично използвам домашна кашкавалена извара, защото придава разкошен вкус на гризините.
Смесете всички съставки и замесете тесто. То е много ронливо поради липсата на глутен, така че намазнете ръцете си, за да ви е по-лесно.
Откъсвайте малки топчета и ги сплескайте между дланите си. Оформете на правоъгълничета и наредете в тава с хартия за печене.
Намажете соленките с малко разбит белтък. Една част от соленките поръсете с риган, другата със зърна кимион.
Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 18-20 минути.
Соленките с царевично брашно и извара са готови.