Плодови сухи пасти

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
225
579
245
59
5
23/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 80 г
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 ампула
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 300 г
  • лимонов ликьор - 1 с.л.
  • портокалови корички - 2 с.л.
  • бакпулвер - 7 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за глазурата
  • млечен шоколад - 150 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • краве масло - 30 г
  • бисквити - 100 г обикновени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбиваме добре яйцата със захарта и прибавяме олиото, ванилията и канелата. След това добавяме настърганите ябълки, лимоновия ликьор и портокаловите корички.

Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре. Готовата смес за сухите пасти изсипваме в намазнена и застлана с хартия за печене квадратна тава.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.

За глазурата загряваме прясното мляко, прибавяме шоколада и маслото. Разбъркваме добре, докато се получи гладка каша.

За поръсването смиламе бисквитите в блендер.

Когато блатът се изпече и охлади, внимателно го изваждаме от формата и го нарязваме на равни квадрати или правоъгълници.

Намазваме обилно всяка от плодовите пастички с глазура и поръсваме със смлените бисквити.

Готовите плодови сухи пасти оставяме в хладилника за 10-15 минути, за да стегне глазурата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар