Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Пармиджано с доматен сос

Пиле Пармиджано с доматен сос

Пиле Пармиджано с доматен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Не можем повече да чакаме - веднага искаме да сготвим това пиле Пармиджано в доматен сос, защото изглежда просто феноменално"

Необходими продукти

  • пилешки филета - 4 бр.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • моцарела - 250 грама
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • пармезан
  • масло
  • за соса Маринара
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 накълцани скилидки
  • целина - 1 стрък нарязан надребно
  • моркови - 1 бр. нарязан на дребно
  • доматен сос - 2 кутии по 400 грама всяка
  • босилек - пресен, няколко листа
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
  • чер пипер
  • зехтин - 6 с.лъжици
  • масло - ако се наложи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе соса Маринара. За целта загрейте зехтина в тенджерка. Запържете чесъна и лука за няколко минути до омекване. Добавете целината и моркова, поръсете със сол и пипер.

Пържете около 5 минути и добавете доматения сос, дафиновите листа и босилека. Оставете сосът да къкри слаб огън докато се сгъсти.

Когато е готов, махнете дафиновите листа и го опитайте. Ако има кисел вкус от доматите, добавете малко студено масло. Щом се охлади напълно го пасирайте.

За приготвянето на пилето първо смесете билките със зехтина, добавете черен пипер и сол.

Намажете филетата с овкусеното масло. Загрейте тиган на силен огън и запечатайте пилешкото за по две минути от всяка страна.

Сложете запържените филенца в тава и ги залейте с доматения сос. Моцарелата нарежете на филийки и наредете отгоре. Накрая поръсете с няколко лъжици пармезан и разпределете малки бучки масло върху филенцата.

Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна или до готовност.

Пилето Пармиджано с доматен сос е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: