Начин на приготвяне
Първо пригответе соса Маринара. За целта загрейте зехтина в тенджерка. Запържете чесъна и лука за няколко минути до омекване. Добавете целината и моркова, поръсете със сол и пипер.
Пържете около 5 минути и добавете доматения сос, дафиновите листа и босилека. Оставете сосът да къкри слаб огън докато се сгъсти.
Когато е готов, махнете дафиновите листа и го опитайте. Ако има кисел вкус от доматите, добавете малко студено масло. Щом се охлади напълно го пасирайте.
За приготвянето на пилето първо смесете билките със зехтина, добавете черен пипер и сол.
Намажете филетата с овкусеното масло. Загрейте тиган на силен огън и запечатайте пилешкото за по две минути от всяка страна.
Сложете запържените филенца в тава и ги залейте с доматения сос. Моцарелата нарежете на филийки и наредете отгоре. Накрая поръсете с няколко лъжици пармезан и разпределете малки бучки масло върху филенцата.
Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна или до готовност.
Пилето Пармиджано с доматен сос е много вкусно.