Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинските джолани.
Смесете сухите съставки сол, черен пипер, кимион, сладък и лют червен пипер.
Към тях прибавете соевия сос, зехтина, виното, дафиновия лист и чесъна разрязан на половинки.
Овкусете добре джоланите с марината и ги оставете да почиват поне за 2 часа.
След това изпече в намазнено гювече или йенско стъкло в предварително загрята фурна на 200°C за 2 часа, като не забравяте да прибавите 1 ч.ч. вода.
През това време сварете картофите в подсолена вода, но внимавайте да не ги преварите, трябва да са твърди, а не меки като за пюре.
След това оставете да изстинат, обелете и нарежете на кубчета.
Загрейте маслото на силен огън, добавете скилидките чесън, нарязани на ситно, и картофите.
Запържете до получаването на приятен лек загар. Накрая добавете сол, черен пипер и копър на вкус.
Поднесете свинския джолан с картофки соте.