Традиционен десерт Казан Диби

18/01/2021
"Ако само сте чували за прочутият десерт Казан Диби, време е и да го опитате"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 литър
  • оризово брашно - 50 грама
  • царевично нишесте - 60 грама
  • захар - 200 грама
  • масло - 50 грама
  • канела - на прах
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете една чаша от млякото. В нея размийте царевичното нишесте и оризовото брашно. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко загрейте заедно със захарта. На тънка струйка прибавете нишестето и брашното. Бъркайте без прекъсване докато се сгъсти кремът. Охладете леко и прибавете маслото, след което разбийте с миксер.

Намазнете дъното на малка тава. Поръсете с пудрата захар и сложете тавичката на котлона, за да се карамелизира.

Охладете готовия карамел. Изсипете отгоре крема и загладете добре. Върнете тавата на котлона и оставете на бавен огън за 3-4 минути - трябва да се образуват балончета.

Махнете от котлона и охладете пудинга. След това сложете в хладилника за поне 2 часа. Готовия десерт поръсете с канела.

Традиционният десерт Казан Диби е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар