Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Традиционен десерт Казан Диби

Традиционен десерт Казан Диби

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако само сте чували за прочутият десерт Казан Диби, време е и да го опитате"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • оризово брашно - 50 грама
  • царевично нишесте - 60 грама
  • захар - 200 грама
  • масло - 50 грама
  • канела - на прах
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете една чаша от млякото. В нея размийте царевичното нишесте и оризовото брашно. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко загрейте заедно със захарта. На тънка струйка прибавете нишестето и брашното. Бъркайте без прекъсване докато се сгъсти кремът. Охладете леко и прибавете маслото, след което разбийте с миксер.

Намазнете дъното на малка тава. Поръсете с пудрата захар и сложете тавичката на котлона, за да се карамелизира.

Охладете готовия карамел. Изсипете отгоре крема и загладете добре. Върнете тавата на котлона и оставете на бавен огън за 3-4 минути - трябва да се образуват балончета.

Махнете от котлона и охладете пудинга. След това сложете в хладилника за поне 2 часа. Готовия десерт поръсете с канела.

Традиционният десерт Казан Диби е много вкусен.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: