Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Леопардово руло с шоко крем

Леопардово руло с шоко крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Леопардово руло с шоко крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Опасно вкусно леопардово руло с шоко крем - не само, че го разрязахме наум, ами вече и почти го хапнахме"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 5
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 30 грама
  • за шоколадовия крем
  • шоколад - 100 грама
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 3 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • нишесте - 35 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер до получаване на гъста пяна. Пресейте брашното заедно с ванилията и добавете на части към разбитите яйца.

От сместа си отделете по няколко лъжици в две купички. Едната оцветете с повече какао, другата направете един тон по-светла. Застелете голямата тава от печката с хартия за печене.

Напълнете в шприц по-светлата смес и направете неправилни кръгове с различна големина. Около тях направете кант с по-тъмната смес.

Сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 2 минути шарките. Извадете тавата и сипете върху тях останалата смес.

Печете блата за рулото отново на 200 градуса за 4 минути. Обърнете внимателно върху кърпа и с нейна помощ внимателно завийте на руло.

Оставете да се охлади и междувременно пригответе крема.

Сипете млякото в малка тенджера и добавете към него нишестето, жълтъците и захарта.

Сложете на загрят котлон и бъркайте с телена бъркалка до сгъстяване на крема. Отдръпнете от огъня и начупете вътре шоколада. Развийте рулото, намажете с охладения шоколадов крем и пак завийте.

Охладете сладкото руло много добре и поднесете.

Леопардовото руло с шоко крем е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: