Яйчено руло с гъби и топено сирене

24/01/2021
"Гощаваме близки и приятели с това специално предястие от яйчено руло с гъби и топено сирене"
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата до втечняване заедно с прясното мляко, щипка сол и нишестето.

Излейте сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, приблизителни размери 30/20 см. При желание за по-дебело яйчено руло, може и по-малки размери тава.

2. Изпечете яйчения блат в загрята на 190 градуса фурна, докато стегне и добие лек загар, около 12 минути.

3. Когато извадите от фурната, хванете краищата на хартията и преместете върху навлажнена кърпа. Завийте на руло заедно с кърпата и оставете за 10 минути.

4. През това време си пригответе плънката за рулото.

Намачкайте топеното сирене със заквасената сметана, пресована скилидка чесън, лимоновия сок и подправките.

Накълцайте на дребно гъбите и чери доматчетата иги овкусете с малко сол, ако желаете.

5. Развийте вкусното солено руло, намажете го с пастата от топено сирене, поръсете с накълцаните гъби и доматки и отново завийте.

6. Поднесете яйченото руло с гъби и топено сирене нарязано на дебели шайби и гарнирано със свежи и хрупкави листа от маруля и още чери домати.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар