Начин на приготвяне
Активирайте маята във водата, 3 лъжици брашно и захарта. Изчакайте да шупне и я смесете с останалите продукти за тестото, започнете да месите до получаването на гладка топка тесто.
Поръсете с малко брашно и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса за 40-тина минути, след това го размесете леко и го разделете на 2 равни части.
Разделете едната част на още 4. Оформете топчета и ги разточете на кора с големината на чиния. Всяка кора се слага в тава с диаметър 30 см, намажете я с олио и поръсете със сиренето.
Така направете и с останалите 3 кори. Разрежете ги на 8 части, но не до края. От всеки един получен триъгълник - кора по кора, тя се хваща и издърпва настрани, а всяка следваща също се издърпва на разстояние от предишната.
Другата част от тестото разделете на равни топчета. Всяко едно разтеглете с ръка, намажете с олио и поръсете със сирене, след което отново разточете на топче.
Наредете ги след образувания венец от тесто. От останалото тесто разточете кора и изрежете кръгчета. Три от тях навийте, за да се получи розичка. Наредете ги в празното място между топчетата.
Покрийте погачата с кърпа и оставете да почине за 20-тина минути. След това я намажете с разбития с олио жълтък, поръсете със сусама и печете в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.
Пухкавата погача с мая и сирене е готова.