ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Лесна памук погача за всеки повод

Лесна памук погача за всеки повод

D. ManolovaD. Manolova
Новак
1
5
15
Лесна памук погача за всеки повод1 / 2
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с топлото мляко и вода, както и захарта. Щом маята се разтвори, добавете 1-2 чаши пресято брашно. Разбъркайте и оставете сместа да престои 10-тина минути.

След това добавете мазнината и започнете постепенно да прибавяте останалото брашно със солта. Замесете меко тесто и го оставете в дълбок намазнен съд, който се покрива с кърпа.

Оставете на топло да втаса и увеличи обема си. Разделете втасалото тесто на 2 топки. Всяка топка разточете на кора, която се реже на триъгълници. Навийте ги на кифлички и ги наредете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 50 градуса и сложете погачата да втаса пак. Извадете и я намажете с разбития жълтък.

Изпечете погачата в загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути. Щом се запече отгоре, най-добре я покрийте с фолио, за да не изгори, и се пече само на долен реотан.

Лесната памук погача за всеки повод е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: